Начин на приготвяне
Затоплете част от млякото и разтворете маята в него заедно с 1 с. л. захар, 2 с. л. брашно и разбъркайте до получаването на каша. Оставете настрани да шупне.
В отделна купа сложете останалата част от млякото заедно със захарта, маслото, яйцата и разбийте. Направете кладенче от брашното и изсипете в него ванилията и лимоновата кора.
Изсипете шупналата мая и замесете меко, но не лепнещо тесто. Оставете тестото да втаса за около 2 часа. След като е вече втасало, преместете върху набрашнен плот и разделете на части.
Разточете правоъгълник с дебелина 4-5 мм, които се намазват с мармалад, поръсват се със счукани орехи и се навиват на руло.
Сложете в тава покрита с хартия за печене. Оставете да втаса за 40-45 мин., намажете с яйце и поръсете отново с орехи.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин. Тестото е достатъчно за 2 големи рула или 4 по-малки.