Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Моето вкусно свинско с прясно зеле

Моето вкусно свинско с прясно зеле

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Моето вкусно свинско с прясно зеле
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут, нарязан на парчета
  • зеле - 1 глава нарязано на по - едро
  • лук - 2 глави, нарязани на кубчета
  • чесън - 3 скилидки, нарязани на кубчета
  • дафинов лист - 3 бр.
  • доматен сок - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 70 мл
  • вода - около 600 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете нарязаното и измито свинско месо. Поставете в тенджера с леко нагрятото олио и пържите за около 20 минути до златисто кафяв загар.

Прибавете нарязания лук и запържете до омекването му, прибавете нарязаното зеле, доматеното пюре, дафиновите листа и нарязания чесън.

Налейте топлата вода и разбъркайте, варите на бавен огън при затворен капак на тенджерата, до готовност на месото.

В края на готвенето прибавете черен пипер и сол на вкус, поръсете с нарязан магданоз и премахнете тенджерата от котлона.

Оставете прясното зеле със свинско настрани да се задуши за около 10 минути при затворен капак, за да се смесят вкусовете на подправките и сервирайте горещо.

Винаги добавяме солта и черния пипер в края на готвенето на свинското със зеле, за да не ни се получи ястието солено от солта и черно от черния пипер.

Пожелавам ви добър апетит с моето вкусно свинско с прясно зеле!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: