Начин на приготвяне
За да приготвим еклерите, поставяме в дълбок съд 1 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. олио и чакаме, докато заври.
След това изсипваме брашното на порции и бъркаме, докато тестото не започне да се отлепя напълно от съда.
Сваляме го от котлона и чакаме да изстине.
Накрая чукваме 2 яйца, разбъркваме и след това останалите 2.
Тавата за печене я намазване с олио и вземаме по-малко с лъжица от сместа.
И печем на 180°C за 30 мин. Чакаме ги да изстинат, за да направим разрез за крема.
За пудинга разбъркваме 1 ч.ч. захар с 500 мл мляко и го оставяме да заври.
През това време разбъркваме пудинговия прах с 100 мл вода.
Когато заври пудингвият крем, го оттегляме от котлона, изсипваме сместа и отново го слагаме.
Пълним еклерите с пудингов крем, докато пудингът е горещ.