Начин на приготвяне
В купа сложете каймата. Добавете яйцето, настъргания пармезан, накиснатия и отцеден от водата хляб, счукана скилидка чесън, черен пипер.
Омесете продуктите много добре.
Сварете аспержите за 7-8 мин в подсолена вода.
На парче домакински найлон разстелете каймата на правоъгълник. Покрийте я с резани прошуто крудо и наредете сварените аспержи.
Поръсете с кубчета ементал. Завийте с помощта на найлона на руло.
Приберете в хладилник за 1 час.
След като измине това време, загрейте в голям тиган 1 к.ч. зехтин.
Изпържете рулото от кайма за по 3-4 мин. на страна. Полейте с бялото вино.
В тавичка сложете рулото. Полейте го с мазнината, в която сте го запържили.
Добавете 1 к.ч. вода и изпечете за около 40 мин, като от време на време поливате с течноста от печенето.
Поднесете рулото от кайма с аспержи и ементал с печени картофки или зелена салата.
Да ви е сладко!