Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от кайма с аспержи и ементал

Руло от кайма с аспержи и ементал

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Руло от кайма с аспержи и ементал5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"За най-вкусното руло направете и най-вкусната гарнитура по ваш избор"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смесена
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия сух бял
  • пармезан - 30 г настърган
  • черен пипер - щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • аспержи - 8 бр.
  • ементал - 100 г
  • прошуто крудо - 4 резена
  • сол
  • зехтин
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата. Добавете яйцето, настъргания пармезан, накиснатия и отцеден от водата хляб, счукана скилидка чесън, черен пипер.

Омесете продуктите много добре.

Сварете аспержите за 7-8 мин в подсолена вода.

На парче домакински найлон разстелете каймата на правоъгълник. Покрийте я с резани прошуто крудо и наредете сварените аспержи.

Поръсете с кубчета ементал. Завийте с помощта на найлона на руло.

Приберете в хладилник за 1 час.

След като измине това време, загрейте в голям тиган 1 к.ч. зехтин.

Изпържете рулото от кайма за по 3-4 мин. на страна. Полейте с бялото вино.

В тавичка сложете рулото. Полейте го с мазнината, в която сте го запържили.

Добавете 1 к.ч. вода и изпечете за около 40 мин, като от време на време поливате с течноста от печенето.

Поднесете рулото от кайма с аспержи и ементал с печени картофки или зелена салата.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: