Начин на приготвяне
Копривата се почиства и измива.
Лукът се нарязва на дребно.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета.
Във вряща вода се попарва копривата за около минута. След това се изважда от водата, която се запазва, копривата се изплаква със студена вода и се изцежда.
Оставя се настрана да поизстине.
В сгорещено олио се запържва лукът, към който се прибавят подправките.
След това се добавят и картофите, позапържват се и те малко и се налива водата от копривата и още допълнително, докато общото количество на течността достигне около 750 мл.
Оставя се да заври копривената супа и когато това стане, се намаля котлонът и се оставя да къкри, докато се сварят картофите.
Копривата се нарязва и се прибавя в края. Оставя се още няколко минути постната копривена супа с картофи на котлона.