Начин на приготвяне
Копривата се измива много хубаво под течаща вода.
Залива се с гореща вода. Престоява няколко минути и се изважда. Изстиналата коприва се нарязва на дребно.
В голяма тенджера се налива олио и в него се задушава нарязаният на дребно зелен лук. Добавя се и копривата.
Зеленчуците се заливат с топла вода и с част от отварата, получена от копривата.
След като заври супата, към нея се прибавят ориза и нарязания и обелен домат.
Към омекналия ориз се добавя натрошеното сирене.
Супата от коприва се подправя със сол и черен пипер.
Жълтъците се разбъркват и разреждат с малко вода. Към тях се прибавя част от супата, като се бърка непрекъснато.
Сместа се връща към останалата супа. Поръсва се с пресен магданоз.
Апетитната копривена супа с ориз се поднася с кисело мляко.
Приятен апетит!