Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавя се и олиото към тях.
В отделна купа се слага содата в киселото мляко и се добавят в яйчената смес. Предварително пресятите брашно и какао също се добавят.
Сместа се изсипва в неголяма правоъгълна форма (20 на 20) и се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 35 минути.
След като кексът се извади от фурната, трябва да изстине преди да се нареже на големи квадрати.
През това време се приготвя заливката.
Разтапя се маслото, добавят се захарта, какаото и водата, кипват се малко, за да се сгъсти сместа.
След това вече изстиналото негърче се залива с горещия сироп.
Негърчето с какаова заливка е много вкусно.
Ако тази рецепта ти харесва, опитай и рецептите за брауни и шоколадово суфле.
Коментари
Колко захар какао и вода трябва