Начин на приготвяне
Слагам олиото с водата на котлона да заври, прибавям брашното и бъркам, докато започне да се отделя от дъното на широката тенджера.
Махам от котлона и оставям да изстине. Прибавям едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане, докато се получи гладка и лепкава смес.
Пълня в шприц и пържа в сгорещено олио (доволно).
Слагам 1 кг захар с 1 литър вода и резенче лимон (аз и настъргах малко лимонена кора, защото много обичам лимони), като заври, слагам ванилията.
Чакам да се сгъсти малко и махам от котлона. Изчаках го 10 минути и залях любимите тулумбички.
Послепис: Това е за двойна доза сиропирани сладки, понеже сме много хора.
Може да се намалят съставките за една доза големи тулумбички.