Оригинални тулумбички

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Оригинални тулумбички
Снимка: Яница Николова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Оригинални или не - това са най-вкусните толумбички, които можете да опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • краве масло - 50 г или олио
  • яйца - 200 г, без черупките
  • захар - 20 г
  • сол - 1 г
  • вода - 450 г
  • захарен сироп
  • захар - 550 г
  • вода - 550 мл
  • лимони - резен
  • ванилия - за сиропа - 0.2 г
  • олио - 200 г, за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът, като захарта и водата се слагат в касерола и кипват за около 4-5 минути, маха се от огънят и се слага изстисканият лимон, ванилията.

В съд се слага мазнината, захарта, солта и кипват, слага се наведнъж пресятото брашно и се бърка до отлепване от съда.

Маха се и се охлажда леко, прибавят се едно по едно яйцата и се разбърква до еднородна смес.

Сместа се слага в пош със звездовиден накрайник и се шприцоват тулумбичките в загрятата мазнина, пържат се до златисто-жълт цвят.

Леко охладените тулумбички се заливат с приготвения сироп.

Оригиналните тулумбички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: