Начин на приготвяне
Започнете от сиропа, налейте в тенджера водата и добавете захарта.
Варите 5 минути след завиране на сиропа, като в края прибавите прясно изцедения сок от лимон.
В тенджера налейте водата, добавете солта, захарта и олиото, поставете на котлона да заври.
След като заври, изсипете наведнъж пресятото брашно при непрекъснато бъркане, бъркате, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерата, оставете да се охлади настрани.
След което прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане, получавате гъсто и лепкаво тесто.
Нагрейте повечко олио в по-дълбок тиган и поставете на котлона да се нагрее. Прехвърлете тестото в пош и шприцовате тулумбичките направо в нагрятото олио, като режете тулумбичките еднакви по размер.
Пържите до златисто кафяв цвят. Извадете изпържените тулумби и ги потопете в охладения сироп за 2-3 минути, след което ги подредете в тава.
Така процедирате до привършване на тестото, а готовите тулумби, поливате с останалия сироп, в който ги потапяхте.
Покрийте тавата с капак или алуминиево фолио и оставете балканските тулумбички да се охладят напълно.