Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Мързеливи тулумбички на фурна

Мързеливи тулумбички на фурна

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34221642601
Мързеливи тулумбички на фурна
Снимка: Анонимен
1 / 2
06/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Без пържене, но със същия обичан вкус - мързеливи толумбички на фурна"

Необходими Продукти

  • За тулумбичките
  • вода - 250 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • За сиропа
  • вода - 250 мл
  • захар - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера смесваме водата, олиото, захарта и солта и когато тези продукти заврат добавяме бакпулвера и брашното.

Бъркаме енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерата, тогава сваляме от котлона и оставяме да се охлади.

След като е изстинало добавяме яйцата и бъркаме, докато тестото ги поеме.

Шприцоваме тулумбичките в намазнена тава и печем на 200 градуса.

През това време си приготвяме сиропа за тулумбичките, като разтваряме захарта във водата.

Мързеливите тулумбички на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте :) Преди време се пробвах да направя такива "мързеливи " толумбички и да си призная изобщо не ми се получиха :( оттогава съм "скарана" с тях и само поглеждам и се облизвам на така добре изглеждащи като вашите. Много са апетитни, браво. Може би ще се пробвам с тях отново. Бих искала да ви помоля само малко по подробно да опишете какво се случва със сиропа. Изглежда като все едно рецептата е недовършена. Пише, че се смесват водата със захарта и дотам. Но варят ли се?Колко време? Аз при първият опит варих сиропа, за това питам. Но може пък това да е различен метод. И горещ или студен трябва да е сиропът при заливането? А толумбичките-топли или студени. Мисля, че това са ключови неща, за да е успешно приготвянето на рецептата. И колко време престояват в сиропа преди консумация? Предполагам една нощ или нещо такова..., но все пак да питам. Благодаря предварително.
15.04.2018 10:58
2