Начин на приготвяне
В кипящата вода пуснете маслото и добавете щипка сол, винена киселина на върха на ножа.
На равномерна струя при непрекъснато бъркане добавете брашното - бъркайте с дървена лъжица бързо.
Щом тестото започне да се отделя от съда, снемете от котлона, но продължете да бъркате, докато се охлади.
Започнете да добавяте при непрекъснато бъркане едно по едно яйцата, като разбивате добре след всяко.
С помощта на голям къдрав шприц шприцовайте пръчки с дължина около 8 см. върху вече сгорещеното олио, което не трябва да е прекалено силно нагрято. Отделяйте тулумбите една от друга с помощта на топнат в мазнината нож.
Домашните тулумби се пържат до златисто и се вадят върху кухненска хартия. Подредете ги в чиния една до друга, но в никакъв случай не ги слагайте една върху друга, защото са кухи и ще се сплескат.
Когато изстинат, залейте ги с хладък сгъстен захарен сироп - не ги заливайте с горещ, за да не спаднат. По желание може просто да ги поръсите с пудра захар.
От това тесто могат да се приготвят както тулумбички (тиквени дръжки), така и еклери, берлински топки.