Начин на приготвяне
В тенджера се налива вода 2 л. Прибавя се сол и се слага да заври под капак.
Прибавят се спагетите във вряща вода, като целите трябва да се потопят във водата.
Оставят се да се варят 10 мин при среден огън.
След като се сварят, водата се излива.
Сварените спагети се заливат три пъти с топла вода, която се излива
Отцедените спагети се разпределят в големи чинии.
Сиренето се натрошава на ситно.
Моцарелата се нарязва на кубчета.
Кашкавалът се настъргва на едро.
Върху спагетите се нарежда натрошено сирене, настърган кашкавал и кубчета моцарела.
Маслото се разтопява и се сваля от котлона.
Прибавя се сумак и брашно от чесън.
Разбърква се много добре.
Спагетите със сирена се заливат с маслото с три с.л. на порция спагети с три вида сирена и сумак.