Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с три вида сирена и сумак

Спагети с три вида сирена и сумак

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Спагети с три вида сирена и сумак
Снимка: Мария Божилова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Сирената никога не могат да бъдат в повече за една порция спагети"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г Царевично оризови
  • моцарела - 200 г салам
  • козе сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г пресен
  • масло - 50 г
  • сумак - 3 бр. щипки
  • чесън на прах - 3 бр. щипки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се налива вода 2 л. Прибавя се сол и се слага да заври под капак.

Прибавят се спагетите във вряща вода, като целите трябва да се потопят във водата.

Оставят се да се варят 10 мин при среден огън.

След като се сварят, водата се излива.

Сварените спагети се заливат три пъти с топла вода, която се излива

Отцедените спагети се разпределят в големи чинии.

Сиренето се натрошава на ситно.

Моцарелата се нарязва на кубчета.

Кашкавалът се настъргва на едро.

Върху спагетите се нарежда натрошено сирене, настърган кашкавал и кубчета моцарела.

Маслото се разтопява и се сваля от котлона.

Прибавя се сумак и брашно от чесън.

Разбърква се много добре.

Спагетите със сирена се заливат с маслото с три с.л. на порция спагети с три вида сирена и сумак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: