Безглутенови Меденки

Безглутенови Меденки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Ако ви предстои празник, на който държите да има вкусна храна, тези слепени сладки задължително трябва да присъстват"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кокосова захар - 20 г
  • мед - 25 г
  • олио - 40 мл
  • канела - 1 к.л
  • брашно - 270 г смес от царевично, нахутено, оризово, бадемово и кокосово
  • бакпулвер - 1/2 к.л
  • кокосово масло - 1 с.л
  • ОЩЕ
  • мармалад
  • орехи - смлени пекан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцето и разбъркайте с вилица.

Разтопете кокосовото масло и добавете всички съставки за меденките.

Замесете меко тесто. Късайте с ръце малки парчета и оваляйте на топчица.

Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Притиснете всяка, за да се сплескат леко отгоре медените сладки.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Извадете и охладете напълно.

Разделете ги по двойки и всяка с мармалада.

Оваляйте в смлените орехи и подредете в подходяща чиния или поднос безглутеновите меденки.

Тези слепени сладки са идеални за всеки повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: