Начин на приготвяне
Този вкусен чийзкейк е много популярен и в израелската кухня за Шавуот (Shavuot), който се празнува на 16 май до 18 май. Шавуот също бележи началото на новия селскостопански сезон. Според традицията трябва да се хапват млечни храни като сирене, чийзкейк и други рецепти с мляко.
Загрейте фурната до 200°C. Застелете дъното на 22 или 26 см форма с хартия за печене. Изберете формата с откопчващо се дъно според височината, която искате да има млечният сладкиш. Аз избрах по-голяма, за да е по-нисък малиновият чийзкейк.
Напръскайте само малко с незалепващ спрей за готвене.
Отделете яйцата. Разбийте белтъците със сол, половината захар и половината лимонов сок, докато станат твърди. Разбийте жълтъците с останалата захар до уплътняване.
С миксера на ниска средна степен разбийте ванилията, сиренето, лимоновия сок, докато се смесят.
Комбинирайте разбитите яйца със сместа от крема сирене, като разбърквате внимателно. Добавете малините и изсипете във формата.
Печете 10 минути при 200°C и след това включете фурната на 150°C и печете още 40 минути.
Когато горната част на сладкиша стане златиста, изключете фурната и дръжте вратата на фурната затворена.
Оставете да се охлади още час във фурната.
Извадете и продължете да охлаждате върху решетка.
За топинг:
Комбинирайте заквасена сметана, захар и ванилия.
Разстила се върху чийзкейка. Можете да запечете 5 минути или да сервирате директно.
Насладете се на израелски чийзкейк с малини за Шавуот!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за малинов чийзкейк, домашен чийзкейк с маскарпоне или този чийзкейк без печене.