Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Картофена катеричка с хлебни жълъдчета и шишарки от кайма

Картофена катеричка с хлебни жълъдчета и шишарки от кайма

Картофена катеричка с хлебни жълъдчета и шишарки от кайма
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за кюфтенцата
  • кайма - 750 г
  • лук - 1 глава
  • зелен лук
  • чушки - 1/2 червена
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филийки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • хляб - за жълъдите
  • за катеричката
  • картофи - 1 кг
  • краве масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • филаделфия - за намазване
  • соев сос
  • за декорация
  • маслини
  • праз лук
  • зелена салата
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме каймата. Добавяме ситно нарязания лук, зелен лук, червена чушка, магданоз, 2 яйца и 2 филийки хляб, накиснати във вода.

Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица. Разбъркваме хубаво и пържим кюфтетата в кръгла форма, за да заприличат на шишарки.

От средата на хляб правим жълъди. Мокрим хляба, намачкваме го и правим топки, които оформяме в леко издължена форма. Правим и капачетата и ги поставяме отгоре. Редим в тава с хартия за печене и печем на 160 °C за 35-40 минути.

Започваме с подготовката за катеричката. Сваряваме картофи и ги намачкваме. Добавяме маслото и прясното мляко. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Върху дървена дъска или чиния поставяме от пюрето и оформяме катеричка. За опашката поставяме едно шишче и върху него лепим и наслояваме от пюрето.

Предната част намазваме с крема сирене, а с четка за рисуване взимаме от него и го топим в соев сос - по този начин придаваме кафяв цвят. Очите и ноктите са от маслина, а мустачките от праз лук.

Поставяме едно жълъдче в ръцете на катеричката. Отстрани слагаме шишарките и декорираме със зелена салата, чери домати и други пресни зеленчуци.

Картофената катеричка с хлебни жълъдчета и шишарки от кайма е готова.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: