Начин на приготвяне
В купа слагаме каймата. Добавяме ситно нарязания лук, зелен лук, червена чушка, магданоз, 2 яйца и 2 филийки хляб, накиснати във вода.
Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица. Разбъркваме хубаво и пържим кюфтетата в кръгла форма, за да заприличат на шишарки.
От средата на хляб правим жълъди. Мокрим хляба, намачкваме го и правим топки, които оформяме в леко издължена форма. Правим и капачетата и ги поставяме отгоре. Редим в тава с хартия за печене и печем на 160 °C за 35-40 минути.
Започваме с подготовката за катеричката. Сваряваме картофи и ги намачкваме. Добавяме маслото и прясното мляко. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Върху дървена дъска или чиния поставяме от пюрето и оформяме катеричка. За опашката поставяме едно шишче и върху него лепим и наслояваме от пюрето.
Предната част намазваме с крема сирене, а с четка за рисуване взимаме от него и го топим в соев сос - по този начин придаваме кафяв цвят. Очите и ноктите са от маслина, а мустачките от праз лук.
Поставяме едно жълъдче в ръцете на катеричката. Отстрани слагаме шишарките и декорираме със зелена салата, чери домати и други пресни зеленчуци.
Картофената катеричка с хлебни жълъдчета и шишарки от кайма е готова.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа