Сладки жълъдчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1-2 тавички
"Помните ли ги, точно като от едно време, но още по-хубави"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1 ч.ч. топена
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • орехи - смлени
  • мармалад - за слепване
  • шоколад - 100 - 150 г разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От разтопената мас, захарта, две яйца, ванилията и брашното замесваме еластично тесто. Оформяме жълъдчета, като си помагаме с чаена лъжичка.

Готовите жълъдчета нареждаме в тава върху хартия за печене намазана с мазнина. Изпичаме кратко на предварително загрята на 220 градуса фурна.

След като изстинат, ги слепваме по две с мармалад по избор. От едната страна потапяме в разтопен шоколад, а след това и в натрошените орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: