Начин на приготвяне
Разбийте маслото със захарта. Добавете млякото със содата и брашното. Замесете меко тесто. От него направете малки топчета, колкото лешник.
Загрейте пресата за сладки. Във всяко гнездо поставете по едно топче и затворете пресата. Печете на умерен огън от двете страни за не повече от 1 минути (бързо прегарят). Така направете с цялото тесто.
Изрежете крайчетата на маслените черупки.
В тенджерка сипете млякото, захарта и брашното. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да изстине.
Разбийте маслото с пудрата захар и към него добавете изстиналия млечен крем.
Прибавете ванилията, орехите и по-желание - изрезките от сладките. С получената смес слепете масленките две по две. Всяко жълъдче потопете в разтопен шоколад и кокосови стърготини или орехи.
Маслените сладки Жълъдчета са страхотни!