Маслени сладки Жълъдчета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Маслени сладки Жълъдчета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
50
"Ако катеричките криеха такива сладки жълъдчета, въобще нямаше да могат така пъргаво да се катерят по дърветата"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • яйце - 1 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/4 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • орехи - 50 г, смлени
  • шоколад
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Добавете млякото със содата и брашното. Замесете меко тесто. От него направете малки топчета, колкото лешник.

Загрейте пресата за сладки. Във всяко гнездо поставете по едно топче и затворете пресата. Печете на умерен огън от двете страни за не повече от 1 минути (бързо прегарят). Така направете с цялото тесто.

Изрежете крайчетата на маслените черупки.

В тенджерка сипете млякото, захарта и брашното. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да изстине.

Разбийте маслото с пудрата захар и към него добавете изстиналия млечен крем.

Прибавете ванилията, орехите и по-желание - изрезките от сладките. С получената смес слепете масленките две по две. Всяко жълъдче потопете в разтопен шоколад и кокосови стърготини или орехи.

Маслените сладки Жълъдчета са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: