Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена крем супа с хлебни крутони

Картофена крем супа с хлебни крутони

ИввИвв
Чирак
5738370
Картофена крем супа с хлебни крутони
Снимка: Ивв
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Всяка крем супичка заслужава вкусни крутончета, дори и най-обикновената картофена крем супа"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 100 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • За крутоните
  • хляб - 4 - 5 филийки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите, моркова и лука и ги сварете в подсолена вода.

Пасирайте зеленчуците с пасатор или кухненски робот до получаването на еднородна смес, оставете водата, в която са врели зеленчуците настрани.

Добавете маслото, прясното мляко и около 500 мл от водата, в която са врели зеленчуците. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес и върнете за още 5 - 6 минути.

За крутоните:

Нарежете филиите хляб на кубчета. Сложете хартия за печене в тавата и изсипете хлебните кубчета, поръдени със олиото.

Печете за около 6-7 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко зачервяване.

Готовата крем супа поръсете със магданоз и сервирайте с крутони. Страхотна картофена супа се получи.

Картофената крем супа с хлебни крутони е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: