Начин на приготвяне
Отделете 4 жълтъци и 4 белтъци в различни купи.
Към белтъците добавете половин чаша захар и едната ванилия - разбийте добре, за да се получи бяла пухкава смес.
Постепенно добавете 1 супена лъжица олио и половин чаша брашно. Разбъркайте добре.
В отделените жълтъци добавете две цели яйца, половин чаша захар, ванилия и отново разбъркайте. На тънка струя прибавете 3 лъжици олио и останалата чаша брашно.
След разбъркването смесете жълтъците и белтъците.
Изсипете готовата смес във форма за мъфини и печете в предварително загрята на 170 °C фурна до готовност.
Вкусните и лесни мъфини с ванилия са готови.
Пухкавите мъфини са страхотна идея за следобедна закуска.
Източник: Sevim Ahmedova - Българските ястия и рецепти