Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крокети»Байганети с пиле и кашкавал

Байганети с пиле и кашкавал

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Байганети с пиле и кашкавал
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Апетитните крокети са чудесна идея за предястие, с което да посрещнете любимите гости"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г сварено
  • кашкавал - 300 г
  • сирене - 150 г
  • брашно - 150 г
  • галета - 100 г
  • бира - 200 г
  • яйца - 4 бр
  • сол
  • риган
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително пилешкото месо. Може да използвате както бяло, така и от месото от бут.

Щом е добре сварено, изчакайте да изстине и нарежете на много ситно. Сложете го в дълбока купа.

Към него добавете настъргания кашкавал и сирене. Овкусете със сух риган и сол на вкус.

Добавете още и едно яйце. Размесете добре сместа.

В леко навлажнени ръце оформете байганетите на фитили.

Поставете в широк съд и приберете в хладилника за час-два. Целта е да се стегнат добре и да не се разтичат при пърженето им.

За планировката отделете жълтъците от белтъците на 3-те останали яйца.

С миксер разбийте жълтъците с бирата. Прибавете брашното и галетата и продължете разбъркването на ръце до хомогенна смес.

Белтъците разбийте в отделен сух съд до получаване на бяла пяна.

Извадете апетитните крокети от хладилника. Панирайте ги, първо, в белтъците, след това в брашнената каша и пържете байганетите с пиле и кашкавал в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: