Начин на приготвяне
Сварете предварително пилешкото месо. Може да използвате както бяло, така и от месото от бут.
Щом е добре сварено, изчакайте да изстине и нарежете на много ситно. Сложете го в дълбока купа.
Към него добавете настъргания кашкавал и сирене. Овкусете със сух риган и сол на вкус.
Добавете още и едно яйце. Размесете добре сместа.
В леко навлажнени ръце оформете байганетите на фитили.
Поставете в широк съд и приберете в хладилника за час-два. Целта е да се стегнат добре и да не се разтичат при пърженето им.
За планировката отделете жълтъците от белтъците на 3-те останали яйца.
С миксер разбийте жълтъците с бирата. Прибавете брашното и галетата и продължете разбъркването на ръце до хомогенна смес.
Белтъците разбийте в отделен сух съд до получаване на бяла пяна.
Извадете апетитните крокети от хладилника. Панирайте ги, първо, в белтъците, след това в брашнената каша и пържете байганетите с пиле и кашкавал в сгорещено олио.