Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Байганети с гъби и риба

Байганети с гъби и риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Байганети с гъби и риба1 / 2
16/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 32 бр.
  • маслини - 16 бр. черни или зелени
  • олио - 100 г растителна мазнина
  • риба - 2 - 3 парченца аншоа или шпроти
  • сол
  • за паста Патафри
  • брашно - 125 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - 20 г /разтопено/
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • коняк - 20 мл
  • белтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват много добре и се почистват от пънчетата. В половината от тях се поставя по една маслина без костилка и малко парченце риба.

След това всяка гъба се захлупва с една от останалата половина от гъбите, като се закрепва с клечка за зъби и се посоляват.

Приготвя се пастата Патафри, като се смесват всички продукти, без белтъците. Те се разбиват на сняг и се добавят непосредствено преди използването ѝ. Гъбите се потапят в пастата и се запържват в сгорещената мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: