Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Курабийки с плънка от сладко от грозде

Курабийки с плънка от сладко от грозде

Курабийки с плънка от сладко от грозде
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
35
"Досега не бяхме опитвали курабии с грозде, но се оказаха просто страхотни. Опитахте ли ги вече и вие?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода за хляб - 1 щипка
  • лимонова кора - от 1 бр. лимон
  • брашно - за меко тесто
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • сладко - от бяло грозде (без семка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С телена бъркалка разбиваме захарта и яйцата.

Към тях прибавяме последователно олиото, млякото, смесено със содите, и накрая кората от лимона.

Започваме да добавяме брашното, като вече си бъркаме с лъжица. Постепенно прибавяме и останалото брашно, количество зависи от големината на яйцата.

Тестото, което сме получили, трябва да е меко.

Започваме да оформяме курабийките.

Правим си топче, което сплескваме, поставяме една чаена лъжичка от сладкото или едно грозденце и оформяме топчето отново.

Така приготвяме всички курабийки и редим на разстояние една от друга в тава с хартия за печене.

Загряваме фурната на 200 градуса, поръсваме курабийките със захар и поставяме в печката да се пекат около 20-тина минути.

Курабийките с плънка от сладко от грозде са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: