Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди в балсамова редукция

Пилешки гърди в балсамова редукция

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пилешки гърди в балсамова редукция
Снимка: marcheva14
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Прилича на магия - пилешки гърди, магически ароматни съставки и накрая това вълшебно вкусно ястие"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • балсамико - 50 мл
  • пилешки бульон - 150 мл
  • подправки - 2 с.л. сушени италиански
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилиди
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е продуктите за готвене да са на една ръка разстояние, защото следват един след друг, без да се губи време.

Пилешкото месо се почиства и се подсушава в домакинска хартия. Магданозът се наситнява и се оставя настрана.

Пилешките гърди се срязват на три приблизително равни парчета под диагонал. Поставят се в широка чиния и се подправят със струйка зехтин, като се разбъркват с ръка добре, за да се омазнят, следва сол и едро смлян черен пипер.

Загрява се зехтин в голям тиган на средна температура, такъв, в който ще се запържва до коричка, това означава да не е с незалепващо покритие.

Поставят се пилешките парчета и се запържват, докато образуват златиста коричка. Изваждат се и се държат на топло място.

В същия тиган се долива зехтин, ако е необходимо, и се добавя пресован чесън, разбърква се за 30 секунди, прибавят се сушените билки, разбърква се бързо и се прибавя пилешки бульон, за да деглазира, като се разбърква с дървена лъжица, следва горчицата, медът и накрая Балсамикото.

Оставя се на по-висока температура на котлона да ври, докато се редуцира сосът, но не и прекалено много.

Връщат се пилешките парчета, заливат се със сос няколко пъти и се оставят на къкрят за около 10 мин, ако са нарязани по-дебело ще е необходимо малко повече време да останат на котлона или докато сосът се превърне в приятна глазирана консистенция.

Накрая се посипва с наситнен магданоз. Сваля се от котлона, сервира се.

Източник: Recipe30

За добър резултат на тази рецепта се ползва тежко и плътно Балсамико за балсамовата редукция, то е приблизително с консистенция на мед или по-точно Балсамико от Модена, което не е проблем да се закупи в магазинната мрежа.

Пилешките гърди в балсамова редукция са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: