Боядисани яйца Антик

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
342
2k
1k
386
4
02/05/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 10 бр. бели
  • сол - 1 с.л.
  • боя за яйца - гел
  • фолио за яйца - златен цвят (лепкаво от едната страна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се оставят на стайна температура за 12 часа. Измиват се много добре и внимателно, за да не се напука черупката.

В тенджера се слага кърпа, която е по-твърда. Кърпата трябва да е по-голяма, за да може да се наредят яйцата на два реда.

Нарежда се първият ред яйца. Двата края на кърпата се обръщат върху яйцата. Отгоре се нареждат вторият ред яйца. Прибавя се солта.

Заливат се с вода, така че да се покрият яйцата. Слагат се да се сварят на ниска температура.

Яйцата се варят се 10 мин. след завиране Свалят се от котлона, като се оставят в топлата вода.

Взима се яйце в ръка върху ръкавица. Слага се по малко от гел боята, която предварително е затоплена в чаша с топла вода.

В пръсти се разнася боята от всички страни на яйцето.

Боядисаното яйце се поставя в кора за яйца да изсъхне.

Взима се фолиото, което се увива около яйцето. Задържа се 1 мин. в ръката, след което се отлепва.

Боядисаните яйца Антик са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар