Козуначена торта с крем маскарпоне

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
04/05/2021
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата199
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • козунак - 400 г сух
  • компот праскови - 1 буркан
  • за крема
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крема. Разбийте течната сметана на пухкав крем. Прибавете маскарпонето и пудрата захар и отново разбийте до гладък хомогенен крем. Приберете крема в хладилник.

Нарежете козунака на филийки, не по-дебели от 1 см. Прецедете компота, като запазите сока, а плода нарежете на малки кубчета.

Вземете форма за торта с падащо дъно и наредете плътно един ред от филийките, полейте така оформения блат от козунак с част от сиропа на компота. Поръсете с част от нарязания плод и намажете блата обилно с част от крема.

Така процедирате и с останалите филийки козунак, като завършите с крем и декорирайте козуначената торта по ваш избор и въображение.

Поставете козуначената торта с крем маскарпоне в хладилник за поне 6 часа преди сервиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар