Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на нахута. Най-добре е да купите в буркан, но може и да вземете суров и да си го сварите. Аз съм ползвала такъв от буркан.
Сварения нахут смесете със зехтина, лютата смляна чушка и хималайската сол. Всичко се поставя върху хартия за печене и печем на 200 градуса 40 минути.
През това време приготвяме супата. В зехтин задушаваме лука и чесъна. След 2 минути добавяме кашуто и батата, доливаме вода и кубчето бульон.
Варим 30 минути, пасираме. Добавяме кейла нарязан на ленти. Варим още 15 минути, добавяме сол и пипер и отново пасираме.
На края досипваме бадемово мляко и варим 10 минути. Веган супата сервираме в чиния и посипваме с печения нахут.