Веган крем супа с тиква

Веган крем супа с тиква
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Супа с аромат на уют, с която да се сгреете и заситите след дългия ден."

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • тиква - 400 г
  • червен лук - 1 глава
  • олио
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 ч.л. на прах
  • червен пипер
  • пълнозърнест хляб - 4 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на едро в тенджера. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едро. Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на едро. Слагат се в тенджерата. Заливат се с вряла вода, за да заврат и се сготвят по-бързо.

Когато са почти сварени, се добавят чубрицата и бульона. Овкусява се с черен пипер и сол. Оставя се да се довари. Подготвят се крутоните.

Пълнозърнестият хляб се нарязва на кубченца. Слага се в тиган поръсва се със сол, черен пипер и повечко червен пипер.

Полива се с малко олио и се разбърква. Запържват се до хрупкавост, като се разбъркват. Когато зеленчуците са сварени, ако има повече от необходимото според вас течност, се отсипва от бульона в купичка. Пасира се.

Ако е необходимо, се добавя от вече отсипания бульон от варенето на зеленчуците до получаването на желаната гъстота на крем супата. Ако ви остане от бульона, може да го сложите в хладилника и да бъде използван за следваща гозба.

Супата от тиква се оставя да поври още за кратко след пасирането, като се разбърква, за да не загори. В купа се сипват няколко черпака от готовата веган крем супа с тиква и се поръсва с хрупкавите пълнозърнести крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: