Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на едро в тенджера. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едро. Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на едро. Слагат се в тенджерата. Заливат се с вряла вода, за да заврат и се сготвят по-бързо.
Когато са почти сварени, се добавят чубрицата и бульона. Овкусява се с черен пипер и сол. Оставя се да се довари. Подготвят се крутоните.
Пълнозърнестият хляб се нарязва на кубченца. Слага се в тиган поръсва се със сол, черен пипер и повечко червен пипер.
Полива се с малко олио и се разбърква. Запържват се до хрупкавост, като се разбъркват. Когато зеленчуците са сварени, ако има повече от необходимото според вас течност, се отсипва от бульона в купичка. Пасира се.
Ако е необходимо, се добавя от вече отсипания бульон от варенето на зеленчуците до получаването на желаната гъстота на крем супата. Ако ви остане от бульона, може да го сложите в хладилника и да бъде използван за следваща гозба.
Супата от тиква се оставя да поври още за кратко след пасирането, като се разбърква, за да не загори. В купа се сипват няколко черпака от готовата веган крем супа с тиква и се поръсва с хрупкавите пълнозърнести крутони.