Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сръбска веган баница с ориз

Сръбска веган баница с ориз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сръбска веган баница с ориз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
19/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
68 мин.
Порции
8
"Баница с ориз от сръбската кухня - ще опитате веднага"

Необходими Продукти

  • ориз - 230 г
  • чубрица - 2 щипки
  • кори за баница - 6 бр. сръбски
  • сол
  • джоджен - 1 щипка сушен
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • олио - 8 с.л.
  • праз - 2 стръка
  • черен пипер - 2 щипки ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза на дребно. Задушете на умерен котлона с малко сол. Сипете ориза и разбъркайте. Овкусете с черен пипер, чубрица и джоджен.

Сипете около 700 мл вода, вегета и гответе ориза до омекване. Първо се готви на силен огън, после се намалява.

Добре е плънката за сръбската баница да е по-солена. Щом е готова, оставете да изстине.

Разстелете корите, намажете всяка с олио и разпределете плънката.

Навийте на руло и наредете право в правоъгълна тава. Така процедирайте с 5-6 кори.

Намажете баницата с ориз с мазнина и печете за 35 мин. на 180 градуса. Може да напръскате с вода по време на печенето.

Щом е готова, оставете сръбската веган баница с ориз да изстине, покрита с кърпа за 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: