Начин на приготвяне
Картофите обелваме и нарязваме на големи кубчета. Морковът също белим и режем на малки кубчета. Нагорещяваме олиото и слагаме ситно нарязания лук вътре. Запържваме за кратко и добавяме моркова.
Задушаваме и добавяме малко вода. Щом поври 5 минути слагаме и картофите. Добавяме гореща вода, колкото да покрие картофите. Варим така 10 минути под капак.
Ако използваме пресен карфиол - измиваме и отделяме розичките, а ако използваме замразен (като мен) директно слагаме в тенджерата. Добавяме подправките.
Варим до омекване на карфиола - около 10 минути най-много.
Нарязваме магданоза и копъра на ситно, добавяме ги към супата, щом карфиолът е готов. Пасираме още горещата супа.
За крутоните нарязваме няколко филии бял хляб на кубчета. Слагаме ги в тава, поливаме с олио и поръсваме със сол и други подправки по желание. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Сервираме топлата супа поръсена с крутони.