Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Сръбска питка с моцарела

Сръбска питка с моцарела

IvanaIvana
Чирак
114101
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбска питка с моцарела
Снимка: Ivana
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Разкошна питка с моцарела и ароматни подправки по сръбска рецепта!"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 500 г, тип 400
  • прясно мляко - 250 мл.
  • суха мая - 1 пак, 7 г
  • захар - 2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 50 мл.
  • за намазване
  • масло - 80 г
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 2 к.л.
  • плънка
  • моцарела - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затоплено мляко разтворете захарта, маята и оставете да се активира.

Разбийте яйцето и олиото и добавете активираната мая. Постепенно сипвайте брашно докато не получите гладко тесто.

Оставете да втаса. През това време към маслото на стайна температура добавете нарязаният на ситно чесън и магданоз. Моцарелата нарежете на парчета с дебелина около 4 мм.

Бухналото тесто оформете като питка с дебелина около 3 см и направете прорези с остър нож като на снимката (не до край, само до половината). Намажете с маслото и подправките и разпределете моцарелата в прорезите.

Оставете настрана за 30 минути, а след това печете в загрята фурна за около 35 минути.

Наслаждавайте се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: