Начин на приготвяне
Измиваме зеленчуците. Белим тиквичката и нарязваме на ситни кубчета. Също така белим и нарязваме на кубчета картофите. Морковите белим и настъргваме на едро ренде.
Почистваме лука и нарязваме ситно.
В тенджерка с олио и малко вода задушаваме лука и морковите. Добавяме последователно каймата, която сме разредили с малко вода, тиквичката, картофите, подправките - черен пипер, сол, магданоз, чубрица и копър на вкус.
Разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Наливаме топла вода до равнището на продуктите. Слагаме мусаката да се пече в нагрята на 180 градуса фурна .
Когато остане почти на мазнина, заливаме мусаката с разбито едно яйце, половин кофичка кисело мляко, една чаена лъжичка брашно и допичаме до златисто.
Може да поднесем мусаката с кисело мляко.
Мусаката с кайма, тиквички и картофи е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и тази чудна мусака с тиквички или научи как се прави най-вкусната заливка за мусака.
Коментари