Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Горещ шоколад»Топъл шоколад плазма

Топъл шоколад плазма

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Топъл шоколад плазма
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Десертът, с който ще впечатлите и най-капризните си гости!"

Необходими Продукти

  • какао - 4 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • мляко на прах - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г настърган
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • смлени бишкоти - по желание
  • прясно мляко - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете всички съставки с изключение на бишкотите на прах в малка тенджера и разбъркайте добре на слаб огън, докато сместа се сгъсти.

Оставете настрана за 10 минути.

Изсипете чаена лъжичка от бишкотите на прах в чашата, след това ред шоколад и така до върха на чашата.

По желание може да сервирате топлия шоколад плазма със сметана.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: