Селска попара с мас

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k315
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Селска попара с мас
Снимка: Veca
1 / 4
06/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Идеален начин да използвате стар хляб, а същевременно да се насладите на нещо толкова лесно и бързо за приготвяне !"

Необходими Продукти

  • стар хляб - 300 г
  • вода - 2 л
  • сол - 2 ч.л.
  • свинска мас - 100 г
  • течна сметана за готвене - 2 с.л.
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на не много малки парченца и го оставете настрана.

Налейте вода в тенджера и я сложете на котлона. Когато заври, добавете сол и нарязания хляб, накиснете и оставете да къкри в продължение на две минути, като внимавате да не преварите хляба.

Извадете хляба с решетъчна лъжица и го поставете в огнеупорен съд.

Върху хляба поставете сиренето и залейте със сметаната.

Загрейте добре свинската мас, за да може, когато се изсипва върху хляба и сиренето, да се чуе скърцащ звук от попарата.

Желателно е селската попара да се сервира гореща за по-добър вкус!

Насладете ѝ се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: