Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Лека пица със спанак, гъби и тиквички

Лека пица със спанак, гъби и тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Лека пица със спанак, гъби и тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
38 мин.
Порции
6
"Ако ви се хапва лека пица, заложете на тази - разкошен вкус"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 175 мл
  • брашно - 270 г
  • мая - 10 г жива
  • зехтин - 10 мл
  • спанак - 1 шепа
  • за плънката
  • моцарела - 200 г настъргана
  • прошуто - 6 слайса
  • гъби - 8 бр. печурки
  • спанак - 2 шепи
  • тиквички - 1/2 бр. без семки
  • зехтин - 3 с.л.
  • доматен сос - 8 с.л.
  • босилек - 6 листа пресен
  • риган - 1 с.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвате си тесто за пица, като разликата с класическото е, че тук трябва да добавите и ситно нарязан спанак.

Оставете го да втаса за около 40-45 минути.

Разточете го върху набрашнен плот и го сложете в кръглата тава, в която ще го печете.

Намазнете я и сложете блата вътре.

Намажете го с доматения сос, поръсете с подправките и наредете половината моцарела, гъбите и тиквичката. Спанакът се попарва във вряща вода за няколко секунди и тогава се нарежда и той.

Поръсете внимателно с малко зехтин и сол, но не прекалявайте.

Печете пицата на 220 °C за около 10 минути. След като я извадите, сложете останалата моцарела, наредете прошутото и я върнете обратно във фурната за още 8 минути.

Леката пица със спанак, гъби и тиквички е готова.

По желание я поръсете с накълцан босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: