Начин на приготвяне
Омесвате си тесто за пица, като разликата с класическото е, че тук трябва да добавите и ситно нарязан спанак.
Оставете го да втаса за около 40-45 минути.
Разточете го върху набрашнен плот и го сложете в кръглата тава, в която ще го печете.
Намазнете я и сложете блата вътре.
Намажете го с доматения сос, поръсете с подправките и наредете половината моцарела, гъбите и тиквичката. Спанакът се попарва във вряща вода за няколко секунди и тогава се нарежда и той.
Поръсете внимателно с малко зехтин и сол, но не прекалявайте.
Печете пицата на 220 °C за около 10 минути. След като я извадите, сложете останалата моцарела, наредете прошутото и я върнете обратно във фурната за още 8 минути.
Леката пица със спанак, гъби и тиквички е готова.
По желание я поръсете с накълцан босилек.