Малинови тарталети

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Малинови тарталети
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
42 мин.
Порции
6
"Поднесете ти тази малинова свежест и направете деня си още по-хубав и сладък"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 150 г
  • краве масло - 75 г студено
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л. студено
  • пудра захар - 35 г
  • сол - 1 щипка
  • Пълнеж
  • малини - 150 г пресни
  • захар - 70 г
  • кора от лайм - от 1/2 цитрус, само зелената част
  • сметана - 100 мл 35%
  • крема сирене - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 1 с.л. (равна)
  • желатин - 2 листа, около 2.4 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото на малиновите тарталети смесете брашното със пудрата захар и щипка сол. Нарежете маслото на парченца и втрийте с пръсти до образуване на трохи.

Добавете яйчения жълтък и лъжица мляко и омесете гладко маслено тесто.

Покрийте с пясъчното тесто 6 формички за тарталети, стандартен размер (диаметър 10 см.), така че да прилепне плътно по дъното и стените на формите.

Това може да направите или като разточите 6 еднакви топки на кръгчета по-големи от диаметъра на формите, или да разтегляте и притискате тестото директно вътре във формичката.

След като сте готови, надупчете с вилица блатовете и приберете в хладилник за 20 минути.

Изпечете на 180 градуса за 15 минути или докато блатовете почервенеят и са готови.

Въпреки, че сте ги надупчили с вилицата, пак има опасност тестото да се надигне в средата, затова наблюдавайте и ако забележите това, леко продупчете в средата и ще спаднат.

Готовите основи за тарталетите оставете да изстинат и се заемете с пълнежа.

Захарта пуснете в блендер да се смели с кората от лайм - така цитрусът ще пусне по-добре аромата си.

Добавете крема сиренето, сметаната, нишестето и яйцата и хубаво разбъркайте. Накрая сложете 5-6 големи малинки, намачкани. По желание може да минете през цедка, за да отделите семчиците.

Поставете получената смес на слаб огън или водна баня и варете 5 минути.

Хидратирайте листата желатин в студена вода, отцедете и сложете в крема, разбърквайки добре. Преди това обаче се уверете, че температурата не надвишава 80 градуса.

Оставете кремчето да изстине и напълнете с него плодовите тарталети.

Отгоре подредете пресните малини и поднесете или охладете в хладилника за 2-3 часа.

В случай че малините, които използвате са по-кисели, то добра идея е да поръсите с пудра захар или малиново сладко.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: