Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бисквитен сладкиш без печене

Бисквитен сладкиш без печене

Бисквитен сладкиш без печене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
03/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Някой да търси опитни дегустатори на сладкиши, защото ние сме свободни и мотивирани"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г
  • бисквити - 1 пакет
  • мед - 1 с.л.
  • Крем
  • крема сирене - 1 пакет
  • пудра - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 400 г
  • крем - 5 с.л. Оле без варене
  • желатин - 1 бр.
  • сладко от ягоди - 1 к. ч.
  • лимонови резени - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме смлени чаени бисквити, масло и мед. Разбърква се добре. Във форма 26 см се сипва сместа и се притиска към дъното да се оформи блат.

Оставя се на хладно да стегне. С миксер се разбива заквасената сметана, пудрата захар, крема сиренето и крем Оле. Трябва да се получи еднородна смес с твърди връхчета. Сипва се кремът върху бисквитения блат, заравнява се и оставяме отново в хладилник. През това време сладкото се поставя в малка касерола, разрежда се с 3-4 с. л. вода и се загрява.

Желатинът се приготвя по указание, разтворен в студена вода. Сипва се в загрятото сладко, разбърква се много добре. Сипва се върху крема и отново се охлажда. Предварително от крема се отделя 1 ч. ч.

Сипва се в пош с накрайник и върху желирания слой се шприцоват розички. Лимоновите резенки се нарязват на малки цветни парченца и с тях се украсяват розичките. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михаил Иванов
Михаил Иванов
Сладкиша е невероятен. БЛАГОДАРЯ!!!
11.03.2019 23:37
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Гери ,а крема е страхотен и много вкусен за торти или рула
04.05.2016 15:37
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхотна визия!Поздравления!
03.05.2016 12:27
2