Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бисквитен сладкиш с дантелена декорация

Бисквитен сладкиш с дантелена декорация

Бисквитен сладкиш с дантелена декорация
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Впечатлете всички с този бисквитен десерт с красива декорация"

Необходими Продукти

  • бисквити - 225 г Петит Бьор
  • бишкоти - 6 бр.
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • пудинг - 1 пакет шоколад
  • краве масло - 30 г
  • шоколадови дражета
  • дантелена декорация
  • вода - 40 мл
  • брашно - 5 г
  • олио - 20 мл
  • сладкарска боя - зелена, гел
  • глазура
  • течна сметана - 80 мл
  • шоколад 80 г начупен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесен и ефектен сладкиш без печене.

Първо, пригответе крема, като в малка тенджерка се загрява 400 мл прясно мляко и захарта да се разтопи.

В 100 мл прясно мляко се разбърква шоколадов пудинг на прах и се сипва в горещото прясно мляко. Разбърква се на тих огън, докато се сгъсти и се сваля от котлона. Прибавя се масло, да се разтопи и готово.

Във правоъгълна малка форма върху прозрачно фолио се нареждат бисквити по дъното и по стените. Останалите бисквити се начупват на парчета и сипваме в крема.

Внимателно се разбъркват и сипваме във формата. Завършва се с ред бишкоти, те ще са дъното на бисквитения сладкиш.

Краищата на фолиото се прибират и оставяме в хладилника за 1 час да стегне. Изважда се в чиния, като се обръща.

Приготвя се глазура от загрята сметана и начупен млечен шоколад. Оставя се за 10 минути във фризера да стегне и заливаме вкусния сладкиш. Оставя се за 1 нощ в хладилника.

Приготвя се дентелена декорация. При мен се получи от втория път, така че опитайте. В чашка с вода добавете изтеглено брашно и олио. Прибавя се боя каквато искате и разбърквате на рядка смес.

Загрява се малко тиганче, сипва се сместа и оставяте на 3-4 степен да стане като чипс. Получава се дантелена палачинка. След като водата се изпари, се получава ефектна дантела.

Изважда се върху салфетка да попие мазнината и да съхне, трябва да е хрупкава, не мокра. Начупва се парчета и декорираме с шоколадови дражета и дантела.

Да ви е вкусно с този бисквитен сладкиш с дантелена декорация!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: