Начин на приготвяне
Пастата се сварява в кипяща подсолена вода за 7-10 минути (според предпочитанията). Прецежда се в гевгир и се връща в тенджерата.
Сосът за пастата се приготвя, като в сгорещен тиган се добавя маслото и когато леко се разтопи, се добавят нарязаните гъби.
След 1-2 минути се добавя нарязаната на парченца шунка. След като се запържат, се добавя сметаната и се подправя с черен пипер и див лук.
Когато сметната се сгъсти леко, се добавя и настърганата моцарела. Маха се тигана от котлона и се разбърква добре.
Тук вече може да се добави и сол към вашите папарделе, ако има нужда, тъй като и моцарелата и шунката са солени.
Готовият сос се изсипва в тенджерата при пастата и се разбърква добре, за да може хубаво да овкуси папарделето.
Да Ви е сладко с тези папрделе с шунка, гъби и сметана!