Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Папарделе с шунка, гъби и сметана

Папарделе с шунка, гъби и сметана

ZozinaZozina
Новак
4449
Папарделе с шунка, гъби и сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Най-вкусната паста задължително включва сметанов сос"

Необходими Продукти

  • папарделе - 500 г
  • шунка - 200 г жарена
  • гъби - 250 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • моцарела - 100 г настъргана
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер
  • див лук
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в кипяща подсолена вода за 7-10 минути (според предпочитанията). Прецежда се в гевгир и се връща в тенджерата.

Сосът за пастата се приготвя, като в сгорещен тиган се добавя маслото и когато леко се разтопи, се добавят нарязаните гъби.

След 1-2 минути се добавя нарязаната на парченца шунка. След като се запържат, се добавя сметаната и се подправя с черен пипер и див лук.

Когато сметната се сгъсти леко, се добавя и настърганата моцарела. Маха се тигана от котлона и се разбърква добре.

Тук вече може да се добави и сол към вашите папарделе, ако има нужда, тъй като и моцарелата и шунката са солени.

Готовият сос се изсипва в тенджерата при пастата и се разбърква добре, за да може хубаво да овкуси папарделето.

Да Ви е сладко с тези папрделе с шунка, гъби и сметана!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: