Начин на приготвяне
За плънката на тази апетитна баница на тиган си нарежете лука на тънки жулиени, картофите настържете на едро ренде, а гъбите манатарки почистете и нарежете на кубчета.
В сгорещеното олио запържете до омекване лука, след това сложете гъбите и след 2-3 минути настърганите картофи и стритите клонки мащерка без дръжките.
Гответе до омекване на картофите, като може и да налеете съвсем малко вода, за да не залепват и се задушат по-добре.
Течността и мазнината от плънката отцедете и когато тя леко поизстине, смесете с настърган кашкавал и свеж магданоз.
Тестото за домашната баница си замесете от изброените продукти, като работите с него на набрашнен плот и месите, докато стане гладко, без грапавини и много меко, еластично и приятно.
Поръсвайте брашно на плота и разточете 4 много тънки кори, почти прозрачни.
Мажете всяка кора с масълце и разпределяйте от плънката на два пласта, а отгоре покрийте с четвъртата кора. Тук трябва да внимавате да не се скъсат поне долната и горната кора.
Завийте навътре краищата, за да не излиза плънката.
Намажете отгоре баничката с масло и сложете в обилно намазнен с олио чугунен тиган (незалепващ) с незалепващо покритие и диаметър около 25-6 см.
Печете на слаб огън 3-4-та степен от 9, а отгоре покрийте с капак или алуминиево фолио.
Когато баницата с картофи почервенее от едната страна, обърнете и от другата. Ако олиото се поема от тестото, сипвайте още малко.
Поднесете вкусната баница с картофи и манатарки, докато е топла.
Добър апетит!