Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на Тиган»Здравословна баница на тиган

Здравословна баница на тиган

Ирена ХристоваИрена Христова
Чирак
4717871184
Здравословна баница на тиган
Снимка: Ирена Христова
1 / 2
05/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ето, че може да се приготви вкусна и здравословна баница, при това само на тиган - опитайте и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • безглутеново брашно - 2 с.л. с връх (ленено, оризово, царевично брашно или др.),
  • яйца - 1 бр. голямо
  • кисело мляко - 50 - 60 г домашно
  • бакпулвер - 1/4 ч.л. (или сода)
  • извара - 100 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд разбийте яйцето. Добавете киселото мляко, бакпулвера и солта. След като разбиете добре, прибавете и изварата. Разбъркайте добре и добавете брашното.

Отново разбъркайте много добре сместа. Тя трябва да се получи гъста, по-гъста от тази за палачинки. При необходимост, добавете още малко брашно.

Намазнете тефлонов тиган с диаметър 15 см с малко масло или свинска мас и го загрейте на котлона. Изсипете половината смес и намалете на умерен огън.

След около 5 минути обърнете баничката да се изпече и от другата страна. Изпечете още 5 мин.

След изпичане на първата баничка, изсипете останата половина от сместа и изпечете отново по около 5 мин. на страна. Поднесете по желание с купичка кисело мляко.

Идея: Разделете сместа на две, преди да добавите брашното. В едната смес сипете 1 лъжица ленено брашно и изпечете, а в другата половина добавете 1 лъжица оризово брашно Печете. Така ще получите 2 различни банички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: