Начин на приготвяне
В подходящ съд разбийте яйцето. Добавете киселото мляко, бакпулвера и солта. След като разбиете добре, прибавете и изварата. Разбъркайте добре и добавете брашното.
Отново разбъркайте много добре сместа. Тя трябва да се получи гъста, по-гъста от тази за палачинки. При необходимост, добавете още малко брашно.
Намазнете тефлонов тиган с диаметър 15 см с малко масло или свинска мас и го загрейте на котлона. Изсипете половината смес и намалете на умерен огън.
След около 5 минути обърнете баничката да се изпече и от другата страна. Изпечете още 5 мин.
След изпичане на първата баничка, изсипете останата половина от сместа и изпечете отново по около 5 мин. на страна. Поднесете по желание с купичка кисело мляко.
Идея: Разделете сместа на две, преди да добавите брашното. В едната смес сипете 1 лъжица ленено брашно и изпечете, а в другата половина добавете 1 лъжица оризово брашно Печете. Така ще получите 2 различни банички.