Начин на приготвяне
Сварете пуешкото заедно с коста в посолена вода до готовност.
Междувременно премахвайте образувала та се пяна.
Щом месото е готово, го нарежете на хапки, а бульона прецедете и запазете.
Размразете гъбите и ги нарежете на дребни парчета.
Нарежете на ситно малка глава кромид лук и чесъна.
Загрейте олиото и задушете в него лука и чесъна за няколко минути.
След това прибавете замразените манатарки, запържете и тях.
Щом водата от гъбите се изпари прибавете брашното и разбъркайте. Аз ползвах предварително препечено брашно, което винаги имам.
Започнете да добавяте от бульона, в който е вряло месото, както и виното.
Овкусете селската гозба със сол, черен пипер и мащерка.
Прибавете и месото и оставете пуешкото с гъби да къкри на слаб котлон 10тина минути.
Накрая поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и може да сервирайте това апетитно пуешко с манатарки на тиган.
Бон Апети!
Коментари