Начин на приготвяне
Започваме с изпълнението на рецептата за хачапури, като замесваме меко тесто от брашното, 1 яйце, солта, захарта и айряна, в който сме сложили хлебна сода.
Оставаме тестото да отдъхне за около 15 мин.
След това поделяме тестото на 4 еднакви топки.
Разточваме всяка топка, като в центъра слагаме от плънката за баницата, приготвена от яйце и настъргани на едро кашкавал и сирене.
Завиваме всяка кора около пълнежа като торбичка.
Затваряме прилежно и разточваме.
Поставяме тестените изделия в сух тиган и печем под капак, докато баниците на тиган се зачервят.
Когато е готово от едната страна, обръщаме и след готовност намазваме обилно хачапурите с масло и от всички страни. Нарязваме на парчета и поднасяме за закуска.
Хачапури баница на тиган е вдъхновена от грузинската кухня.
Коментари