Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Малки сръбски соленки

Малки сръбски соленки

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Малки сръбски соленки
Снимка: Ivana Kitanović
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Съвършено хрупкав домашен жу-жу, който се топи в устата ви !"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 1 кубче прясна
  • брашно - около 900 г
  • маргарин - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в хладко мляко, добавете захарта и оставете да втаса.

Смесете брашното със солта и добавете 2 жълтъка и втасалата мая. Замесете тестото и го оставете на топло място, докато удвои размера си.

Разточете тестото в голям правоъгълник и върху него настържете маргарина от хладилника.

Сгънете лявата и дясната страна на тестото до средата и направете същото с горната и долната част. Разточете тестото още веднъж с точилка и повторете процедурата за сгъване.

Разточете тестото с точилка и нарежете на квадрати, приблизително 3х3 см. Подредете соленките в тава, застлана с хартия, след което ги намажете с леко разбитите белтъци и поръсете със сусам.

Печете домашните соленки в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто кафяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: