Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в голяма тава и слагаме по средата в направено кладенче 1 бр. яйце, 9 с.л. олио, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол. Стопляме 1 ч.ч прясно мляко /200 мл/и прибавяме ½ кубче мая с 2 с.л. от пресятото брашно и разбъркваме да стане каша и да се разтвори добре маята.
Оставяме да се активира маята в прясното мляко. Прибавяме го към брашното и замесваме меко тесто. После върху набрашнена маса го оформяме на топка. Покриваме топката тесто с кърпа на топло да втаса за 50 мин. Намазваме топката с малко олио, за да не хване кора.
Тестото става двойно като обем, след като втаса. Деля го на две, като го разрязвам с нож по средата. Двете части и оформям на топки. Разточвам топките с точилка на кръг с диаметър около 37 см. Режа кръга на 16 равни правоъгълника. Първо режа през средата на 2, така че да станат 4 равни части и всяка после на 4.
Във всеки триъгълник слагам сирене и само навивам. Получават се 32 малки солени кифли. Нареждам кифличките в тава покрита с хартия за печене на разстояние една от друга. Разбивам 1 жълтък с 2 с.л олио в малка купа и мажа кифлите отгоре с четка. Поръсваме ги със сусам.
Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност.
Рецептата е от интернет.