Начин на приготвяне
Натрошете маята в хладко мляко, добавете захарта и оставете да втаса.
Смесете брашното със солта и добавете 2 жълтъка и втасалата мая. Замесете тестото и го оставете на топло място, докато удвои размера си.
Разточете тестото в голям правоъгълник и върху него настържете маргарина от хладилника.
Сгънете лявата и дясната страна на тестото до средата и направете същото с горната и долната част. Разточете тестото още веднъж с точилка и повторете процедурата за сгъване.
Разточете тестото с точилка и нарежете на квадрати, приблизително 3х3 см. Подредете соленките в тава, застлана с хартия, след което ги намажете с леко разбитите белтъци и поръсете със сусам.
Печете домашните соленки в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто кафяво.