Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Солени бутерки по сръбски

Солени бутерки по сръбски

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Солени бутерки по сръбски
Снимка: Lenka
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Прекрасната семейна закуска за съботните сутрини!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • рикота - 200 г
  • сирене - 50 г
  • урнебес салата - 50 г
  • пуешки гърди - 150 г пушени
  • сусам - за поръсване
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 40 г
  • брашно - за разтягане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете бутертестото да омекне на стайна температура.

Сложете рикота, настъргано сирене и урнебеса в купа. Разбъркайте всичко добре. Нарежете на ситно пушените пуешки гърди.

Поръсете брашно върху повърхността за разточване.

Разточете тестото и го разделете на правоъгълни форми с желания размер.

Намажете тестото с млечната смес, след което сложете лист пуешки гърди.

Разбийте яйцата, намажете краищата на тестото и затворете пакетите.

Намажете пакетчетата с яйца и нарежете леко с нож, както е на снимката.

Върху всяко пакетче се слага по малко масло и се поръсва със сусам.

Печете солените бутерки на 250 °C за 20 минути.

Сервирайте солени бутерки по сръбски за сутрешна или следобедна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: