Начин на приготвяне
Оставете бутертестото да омекне на стайна температура.
Сложете рикота, настъргано сирене и урнебеса в купа. Разбъркайте всичко добре. Нарежете на ситно пушените пуешки гърди.
Поръсете брашно върху повърхността за разточване.
Разточете тестото и го разделете на правоъгълни форми с желания размер.
Намажете тестото с млечната смес, след което сложете лист пуешки гърди.
Разбийте яйцата, намажете краищата на тестото и затворете пакетите.
Намажете пакетчетата с яйца и нарежете леко с нож, както е на снимката.
Върху всяко пакетче се слага по малко масло и се поръсва със сусам.
Печете солените бутерки на 250 °C за 20 минути.
Сервирайте солени бутерки по сръбски за сутрешна или следобедна закуска.