Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Захаросани ябълки на шишчета

Захаросани ябълки на шишчета

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Захаросани ябълки на шишчета
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Зарадвайте децата вкъщи с едни захаросани ябълки на шишчета"

Необходими Продукти

  • сладкарска боя - 1 щипка (червена)
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • ябълки - 4 броя
  • захар - 1.5 в.чаша
  • сламки - 4 бр.
  • вода - 1 в.чаша
  • дървени шишчета - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете чаша и половина захар в малка тенджерка и добавете една чаша вода. Сложете на котлона, за да се разтопи захарта, като в началото дори не разбъркваме.

Щом захарта се разтопи, намалете огъня на средна температура, за да се сгъсти сиропът. Добавете щипка лимонена киселина.

Проверете готовността на сиропа, като капнете малко от него в чаша студена вода. Ако захарта се събере, значи може да свалите тенджерката от огъня.

Изберете хубави и здрави ябълки. Почистете ги добре. Вкарайте две дървени шишчета в 1 сламка и внимателно нанижете в цялата ябълка.

Сипете сладкарската боя в захарния сироп и разбъркайте за кратко. Вкарайте ябълката на шишче вътре в тенджерката и хубаво завъртете, за да се разпредели навсякъде.

Наредете ябълките върху хартия за печене и оставете да стегнат за 30-тина минути.

След около 30 минути опаковайте захаросаните ябълки в пакетчета, завържете с подходяща панделка и зарадвайте децата.

Захаросаните ябълки на шишчета са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: