Начин на приготвяне
Сипете чаша и половина захар в малка тенджерка и добавете една чаша вода. Сложете на котлона, за да се разтопи захарта, като в началото дори не разбъркваме.
Щом захарта се разтопи, намалете огъня на средна температура, за да се сгъсти сиропът. Добавете щипка лимонена киселина.
Проверете готовността на сиропа, като капнете малко от него в чаша студена вода. Ако захарта се събере, значи може да свалите тенджерката от огъня.
Изберете хубави и здрави ябълки. Почистете ги добре. Вкарайте две дървени шишчета в 1 сламка и внимателно нанижете в цялата ябълка.
Сипете сладкарската боя в захарния сироп и разбъркайте за кратко. Вкарайте ябълката на шишче вътре в тенджерката и хубаво завъртете, за да се разпредели навсякъде.
Наредете ябълките върху хартия за печене и оставете да стегнат за 30-тина минути.
След около 30 минути опаковайте захаросаните ябълки в пакетчета, завържете с подходяща панделка и зарадвайте децата.
Захаросаните ябълки на шишчета са чудни!